Spoštovani starši! 

Obveščamo vas, da se, z odlokom (objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije), ki bo začel veljati 20. februarja 2021 in bo veljal do 27. februarja 2021, za učenke/učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole, pouk izvaja v prostorih šole od ponedeljka, 22. 2. 2021, dalje.

Vzgojno-izobraževalno delo se bo za učenke/učence 1., 2. in 3. razreda še naprej izvajalo v homogenih oddelkih, t.i. mehurčkih. Prav tako bo vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole potekalo za vse učenke/učence od 4. do 9. razreda v normativno določenih oddelkih oz. mehurčkih, ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2, ki jih je pripravil in objavil NIJZ. Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju se organizira v matični učilnici oddelka, učenke/učenci učilnic ne menjajo, lahko pa vanje vstopajo učiteljice/učitelji posameznih predmetov (skladno z urnikom pouka in organizacijo dela).

Učenci bodo malicali v jedilnici in matičnih učilnicah, kosila bodo organizirana tako, da bo med učenci čim manj mešanja. Več bodo otroci izvedeli glede organizacije prvi dan, 1. šolsko uro.

V mehurčku matičnega razreda bo še naprej potekalo tudi podaljšano bivanje, ki bo organizirano za otroke prvih petih razredov osnovnih šol.

Za učence od 1. do 5. razreda (vsak razred zase) bomo torej oblikovali homogene skupine podaljšanega bivanja (t. i. mehurčki). To bo za nas velik izziv, zato prosimo za razumevanje.

Priporočamo, da imajo učenci s seboj dodatna oblačila, ker bomo šolske prostore večkrat dnevno zračili. V šoli bo normalno organizirana prehrana, na katero je prijavljen vaš otrok.

Šolski avtobus in kombi bosta vozila po običajnem voznem redu, objavljenem na šolski spletni strani.

Obiskovanje pouka je za učence obvezno, v primeru zdravstvenih težav učencev ali njegovih domačih, poskrbite za zdravniško opravičilo. O odsotnosti učenca odloča pediater, učitelji odsotnega učenca informirajo o vsebini učne snovi in mu posredujejo pisna gradiva.

V šolo naj prihajajo samo zdravi učenci, posebej vas prosimo, da doma ostanejo učenci za katere je odrejena izolacija ali karantena. Zelo hitro se namreč lahko zgodi, da morajo, zaradi tesnega stika z okuženo osebo, celoten razred in učitelji, ki so bili v tem razredu, ostati doma. 

Veselimo se srečanja z učenci, želimo pa si, da bi z upoštevanjem priporočil uspeli izvajati pouk v šoli do konca tega nenavadnega šolskega leta.

Kolektiv OŠ Bistrica ob Sotli

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)