Učenci Osnovne šole Bistrica ob Sotli so se tudi letos – kot že vrsto let zapored – udeležili regijskega tekmovanja FIRST LEGO League Challenge Slovenia, ki je potekalo v soboto, 27. januarja 2024, na Osnovni šoli Ob Rinži v Kočevju.

Tekmovanja se je udeležila ekipa RoboBoS, ki jo sestavljajo učenci in učenke 6., 7., 8. in 9. razreda. To so Žiga Kostanjšek, Andraž Vračun, Jakob Žučko, Jani Božičnik, Maja Kostanjšek, Vanja Dobrina, Tay Plesnik, Rok Kostanjšek ter Borja Marucelj Černelč in Vitja Marucelj Černelč. Učenci so se z ekipami iz 13 drugih slovenskih osnovnih šol in zavoda Brihtne buče Celje pomerili v tekmi robotov, tehnični predstavitvi robotka, inovativnem projektu in timski povezanosti.

Skupaj z ekipami Black Demons (OŠ Trbovlje), Roosters (OŠ Šentjernej), Shape Shifters (Brihtna buča Celje) in Smarti Robotki (OŠ Žužemberk) so se RoboBoS uvrstili neposredno v finale državnega prvenstva, ki bo 16. marca 2024 na Osnovni šoli Puconci.

Inovativni projekt

Lutkovno gledališče v malem, namenjeno otrokom v bolnišnici. Na lutko so učenci privezali vrvice in jih povezali z Lego robotom, ki te vrvice premika in tako pričara gibanje lutke na odru.

Učence je ta dan v tekmi robotov in vseskozi povezoval timski duh, obilo medsebojne spodbude in pozitivne energije.

Se vidimo v finalu!

Več fotografij

 

 

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)